Projectes

Inici / Projectes

Activitats d’educació ambiental per a centres educatius

Realitzem tallers de ciències naturals, excursions i colònies per a centres educatius. A dia d’avui, ja hem superat la xifra de 300 activitats i sortides guiades portades a terme en diferents centres de Catalunya, aconseguint arribar a més de 7800 alumnes.

Cal destacar que algunes de les activitats que oferim formen part de programes consolidats d’educació ambiental:

– PAECC (Programa d’Activitats Educatives Complementàries al Currículum) de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, on dirigim 25 propostes de diverses temàtiques dins del camp de les ciències naturals i experimentals. Veure Web del PAECC

– Programa Compartim un futur (Educació per a la Sostenibilitat) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’AMB porta a terme activitats gratuïtes dirigides, tant al públic escolar com ciutadà, amb l’objectiu de donar a conèixer els parcs, les platges i els rius metropolitans. Actualment, gestionem les jornades “La biodiversitat del parc de Can Solei i Ca l’Arnús”, “Flora i fauna de la desembocadura del riu Besòs”, “La vegetació singular del parc de Torreblanca” i “Qui viu a l’estany?”. Veure web de l’AMB

– Programa d’activitats d’educació per a la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, realitzant tres propostes gratuïtes: “Eco-escola, com cuidar el medi ambient des de l’aula”, “Experimentem el canvi climàtic”  i “Taller de reciclatge de paper”. Veure web del programa

– Programa d’activitats d’educació ambiental als espais naturals del Delta del Llobregat, organitzant itineraris per conèixer aquests espais tan especials al costat de Barcelona. Veure Web del Consorci del Delta del Llobregat

– Col·laborem en el programa educatiu de Guardians de l’Amazònia, una entitat encarregada de promoure, protegir, salvaguardar la cultura, la selva i les tradicions dels pobles de l’Amazones. Veure Web de Guardians de l’Amazònia

Activitats d’educació ambiental per a famílies i la ciutadania

La nostra entitat té presència en els següents programes:

– Cicle d’activitats a parcs, platges i rius metropolitans: des de 2014 participem en aquest programa d’activitats organitzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona amb tallers d’alliberaments diürns i nocturns, anellaments científics, nits de papallones nocturnes o propostes de diferents disciplines, com per exemple de dibuix naturalista. A més, també col·laborem amb la Festa del Medi Ambient del parc de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet.

– Programa de caps de setmana del centre d’educació ambiental Ecometròpoli i de l’Aula d’educació ambiental de Can Zam de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

– Jugatecambiental: gràcies al suport de l’AMB i dels ajuntaments de cada municipi oferim activitats els caps de setmana en diferents parcs metropolitans. Veure web de la jugatecambiental

– Activitats familiars sol·licitades per diferents ajuntaments:  fins enguany, hem rebut sol·licituds per realitzar jornades dels ajuntaments de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans.

Campanyes de sensibilització

Campanya de voluminosos a Badia del Vallès: campanya de conscienciació a alumnes de parvulari i primària sobre l’abandonament d’objectes de gran volum al carrer i la problemàtica que això suposa per a la recollida i gestió dels residus municipals.

Recuperació de la llera del riu Ripoll: posteriorment a l’enderroc d’horts il·legals per part de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, hem participat en un projecte de retirada selectiva de residus a la llera del riu Ripoll, vetllant per la recuperació de la fauna i flora típica dels entorns fluvials.

Campanya per l’eliminació de les bosses de plàstic a Santa Coloma de Gramenet.

Activitats per a la millora del medi ambient

Realitzem actuacions en benefici del medi ambient, com la construcció d’hotels d’insectes i caixes-niu per a aus i mamífers, alliberaments controlats (hacking) d’espècies protegides de rapinyaires (entre altres, l’òliba i el xoriguer) i d’aus recuperades, retirada d’exòtiques i plantació de plantes natives (totes elles vinculades a activitats d’educació ambiental a la natura). Col·laborem activament amb l’Associació Galanthus, l’Associació Sèlvans i la Fundació Plant-for-the-planet.

Formació en jardineria i horticultura ecològiques

El nostre expert David Palau dirigeix una formació continuada als usuaris del Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni amb la finalitat d’aportar eines que els ajudi a accedir al món laboral aprenent un ofici.

Projectes de divulgació i il·lustració naturalista

Dins de l’equip comptem amb la Blanca Martí, il·lustradora naturalista i científica que porta a terme activitats de dibuix naturalista, a més de crear il·lustracions destinades a projectes de divulgació ambiental.  Veure web de Blanca Martí

A més, tenim un equip de dissenyadores gràfiques, l’Aroa Molina i l’Adriana Lozano, que creen tot tipus de material de divulgació i per a activitats educatives.

Per a la creació de continguts especialitzats, confiem plenament en el nostre equip pedagògic format per biòlegs i educadors.

Els projectes realitzats són:

– Plafons divulgatius sobre làmines d’aigua, dunes, jardins de papallones, basses i hotels d’insectes per a l’AMB.

– Textos descriptius explicant la funció dels diferents tipus de caixes-niu per a l’AMB.

– Creació d’un mòbil d’ocells que viuen a les caixes-niu per a l’AMB.

– Modificació del pòster de fauna del parc de Can Zam de l’AMB.

– Creació de material didàctic sobre educació viària i el model d’un cotxe de policia 3D per a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

– Plafó informatiu per a la conservació del parc dels Pinets a Santa Coloma de Gramenet.

– Disseny d’avions de paper amb forma d’orenetes i falciots autòctons per a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

– Disseny d’un recortable 3D del centre d’educació ambiental Ecometròpoli per a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

– Disseny d’un autobús solar 3D per a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Back to Top
Added to cart